Nyheter


Resten av sommarens nyheter kommer förhoppningsvis snart ;-)


2007-09-14

Fanconi-testade Ernie för ett par veckor sedan och fick just tillbaka resultatet:

WAZAZI DAZZLING IMAGE   tested  PROBABLY CLEAR/NORMAL FOR FANCONI SYNDROME

Detta betyder att han, med största sannolikhet, ej bär på anlaget för fanconi och att hans valpar därmed ej kan utveckla sjukdomen. Härliga nyheter!!!


2007-06-10

Lille Asabi har varit på sin tredje utställning. Än en gång blev han BIR-valp och senare även BIG-2 valp. STORT GRATTIS!!!


Bulldobas Glory Days, BIM-valp   --   Matabichi Dazzling Ndoto Asabi, BIR-valp


2007-06-09--10

Vi var ett litet gäng som bestämde oss för att åka till Finska specialen i år. Mia, Naranja och jag steg därför på färjan mot Åbo fredag kväll. En rolig helg hade tagit sin början! Med oss hade vi varsin hund, jag med Ernie, Mia med Fagge (Ch Yulara Fulared Fagus) och Naranja med sin tik Kenya (Ch Kaya-Kayenna). Senare skulle det även visa sig att Ulrika och Jeanette var där, tack båda två för trevligt sällskap!


På båten dit, hundarna ville också ha köttbullesmörgås!

Väl på plats så var vi mycket spända på vad vår domare Jill Avis skulle hitta på. Det visade sig att hon hade mycket egna åsikter och var väldigt hård! Ingen av våra hundar lyckades få Excellent (motsvarande vårt ck) utan alla tre fick Very Good (motsvarande vår etta). Kenya var den som lyckades bäst med sin klassvinst. Ernie placerade sig trea i veteranklassen (det var nio veteraner där) och Fagge blev oplacerad.


Ernie och jag vid bordet

Kajsas barnbarn "Sona"

Roligt hade vi i alla fall och det är alltid lika intressant att få se andra basenjisar än "de gamla vanliga". Jag blev jätteglad när jag upptäckte att Kajsas dotterdotter Samaletdin Symphonyoflove var där. Jag talade en del med hennes trevliga ägare och vi utbytte email-adresser så nu har jag fått en ny vän, kul! Hon såg ut som en två nummer mindre kopia av Kajsa, jättesöt och riktigt prydlig. Hon placerade sig senare tvåa i sin klass men bara med VG tyvärr.


Det var varmt där och Ernie hittade vatten att svalka sig i!

Nöjda och glada trots uteblivna framgångar återvände ett trött gäng till Sverige igen, borta bra men hemma bäst!

Vill passa på att tacka alla trevliga finnar för deras gästvänlighet, ingen nämnd och ingen glömd! Sist men inte minst, tack Naranja och Mia för trevligt resesällskap!!!


2007-06-03

Vi var inte på Norska Specialen i år men Gerd var där med två av Ernies valpar, Asabi och Dee-Dee. Båda hade fina framgångar men bäst gick det för Asabi som blev BIS-valp! Dee-Dee blev bara slagen av BIM-valpen och slutade som tvåa i sin klass. Vi är så stolta över dessa två och skickar massor av gratulationer till deras uppfödare och ägare!!!


Matabichi Dazzling Ndoto Asabi, BIR-valp  -  Enigma Touch Of Magic


Matabichi Dee-Dee Dazzling Diamond till höger med sin
huskompis Matabichi Chocolate Almasi gosar tillsammans.


Asabi vann även Bästa Svans!


2007-05-18

Fick meddelande om att Ernies dotterdotter Lina, Kincha's Red Qetesh, blivit Svensk och Dansk Champion idag! STORT GRATTIS till uppfödarmatte och ägare Gun-Lis Dahlström! Mamma till Lina var Ernies dotter Kincha's Red Kifaa som så tragiskt gick bort i alldeles för ung ålder, våra tankar går till henne en dag som denna.


2007-05-12

Idag var vi på utställning i Österbybruk. Resultatet var dock inte upplyftande, Ernie blev bara 3:a i veteranklassen med hp... Domaren tyckte att han var för "nätt". Måste erkänna att jag har svårt att förstå detta men självklart är det upp till domaren, hon har rätt till sin egen åsikt. Men samma domare satte honom som BIR för ett par år sedan ;-). En mycket trevlig dag i goda vänners lag blev det i alla fall, tack Mia, Yvonne, Camilla med kompis samt Elisabet för sällskapet! Nu blir det paus från utställandet fram till finska specialen, ska bli SÅ spännande!

Grattis till dagens vinnare! Vill speciellt nämna vännen Naranja som åkt så långt! Hon är ju hemmahörande i Malmö och kom upp med Kenya (Ch Kaya-Kayenna) enkom för denna utställning, hem åkte hon i triumf med BIM och ännu en vinnartitel, Kenyas tredje, i bagaget!

Grattis även till resesällskapet tillika vännen Mia som blev Bästa veteran med Fagge (Ch Yulara Fulared Fagus) och 2 bästa tik med Chika (Ch Yulara Itichika).


Ernie, en "nätt" hane ;-)


Naranja & Kenya

Vi träffade även två barnbarn till Ernie på utställningen, Senjisfinx Legolas och Senjisfinx Laterna. SÅÅ söta och trevliga valpar, stort grattis uppfödarmatte Elisabet till dessa små! Pappa till valparna är Ernies son Senjisfinx Immanuel och mamma Ch Senjisfinx Goreza.

Lilla Laterna skall stanna på kenneln men Legolas är till salu till en lämplig köpare. Kontakta Elisabet på följande mail om du är intresserad: elisabet.selinus@svenskakyrkan.se.


Senjisfinx Laterna
 


Senjisfinx Legolas
 


2007-05-05

Fantastiska nyheter från Larv idag!!! (Ja, utställningsorten heter faktiskt så ;-). Ernies son Senjisfinx Imre blev idag BIR med cert och cacib. Han kan därmed titulera sig Nordisk Champion!!! STORT GRATTIS till uppfödarmatte Elisabet som tillika äger Imre!


2005-05-05

Idag var det valpträff för Ernies senaste kull i Norge, närmare bestämt hos kennel Matabichi, Gerd Söiland. Önskar att vi hade kunnat delta men tyvärr så var det för långt att åka. De hade en underbar dag och det var fyra mycket trötta valpar som följde med sina mattar och hussar hem igen. Följ följande länk för fler bilder.


Lulu, Simba, Dee-Dee och Asabi rumlar runt


2007-04-29

Asabis syster Dee-Dee ville ju inte vara sämre så på söndagen var det hennes tur att visa framtassarna. Och det gjorde hon med den äran, BIR och BIG-2 valp i hård konkurrens var hennes fina resultat! STORT GRATTIS uppfödarmatte Gerd och matte Jeanette! Även henne ser vi fram emot att få se mer av framöver!


2007-04-28

Fantastiska resultat från Norge idag. Ernies son Matabichi Dazzling Ndoto Asabi blev BIS-valp på sin första utställning någonsin! STORT GRATTIS till uppfödarmatte Gerd och matte Kicko! Ska verkligen bli spännande att följa denna lille sötnos i hans framtida karriär!


2007-04-21

Så var det då dags att "damma av" Ernie för hans första framträdande i veteranklass. Han fyller ju nio nu i juni så det känns som det nu är dags! Första utställningen blev SKK Västerås då jag missade att anmäla till Lilla Stockholm, jag har lagt av mig lite med dessa rutiner ;-)))

Första utställningen gick alldeles strålande, 3:a bästa hane, Bästa veteran samt BIG-4 veteran kan man ju inte klaga på! Tack snälla Mia för att du visade honom i gruppen, magen börjar bli till lite hinder när man ska springa snabbt ;-)

Grattis till vinnarna, speciellt då till resesällskapet Chicka (Ch Yulara Itichika) som blev BIM!


2006-12-27

Ernie blev pappa igen idag!!! Han är nu stolt far till 2 röd/vita pojkar och 2 röd/vita flickor hos kennel Matabichi i Norge. Mer information och bilder kommer senare.


2006-12-11

Ernie ska bli pappa igen! Det är "Kirah", Ch Primetime Out of Africa, som är parad med Ernie och väntar valpar runt jul. Läs mer om kullen här.


5 veckor kvar!


2006-05-16

Idag har vår älskade gamla Ida fått avsluta sina dagar. Ida bodde sina sista år hos våra goda vänner Ulrika och Tommy pga osämja i flocken och där levde hon ett underbart liv. Nu vid 15,5 års ålder så var det dags att låta henne komma till ro, sista tiden visade hon tydliga tecken på senilitet och mådde allmänt dåligt och då är det dags. TACK Ulrika och Tommy för att ni har tagit så väl hand om vår dam! Hon kommer alltid att ha en mycket speciell plats i våra hjärtan!


2005-09-25

Nu har vi varit på årets första och enda utställning och det gick fantastiskt bra! Ernie blev BIR med CACIB på Åland och är därmed kvalificerad för Internationellt Championat!!! Äntligen fick vi det där sista CACIB:et som vi så länge har försökt få! STORT TACK till Mia, Mocca och Paula för trevligt sällskap!


2005-09-09

Nu finns det två helt nytagna filmer på Ernies rörelser på hans sida. Tyvärr så kunde den på hans sidorörelser vara bättre men vi får göra ett nytt försök framöver. Tack Mia för hjälpen!!! Titta på filmerna här.


2005-08-28

Fantastiska nyheter! I Tallin idag blev Ch Sternhimmels Director Cantus BIR med cert och CACIB och kan därmed nu titulera sig Int, Est, Norw & Fin Ch!!! Okko är därmed Ernies första Internationella championbarn, massor av gratulationer från oss alla!!!


Ch Sternhimmels Director Cantus


2005-08-14

Efter en längre paus från utställningsringen så gjorde Ernies son Okko - Ch Sternhimmels Director Cantus, idag comeback i utställningsringen. Detta gjorde han med bravur då han blev BIR och BIG-4 i Aura i Finland idag. JÄTTEGRATTIS!!!


2005-07-11

Vi har idag nåtts av det ofattbara beskedet att Ernies dotter Kifaa hastigt gått bort. Hon blev i helgen akut sjuk i anemi och det fanns tyvärr ingenting att göra :-(((. Våra tankar är med Gun-Lis i hennes stora sorg.


Sista bilden på Kifaa, tagen samma helg hon insjuknade. Det är Kifaa i mitten,
hennes dotter Lina till vänster och mamma Kamili till höger.


2005-07-03

JÄTTEGRATTIS till Ernies dotter Ch Liljeborg's Chan Danita of Dazzling som idag vann lure coursingen i Bråviken med fina poäng!!! Inte nog med detta, hon fick även inoff LC-cert och är därmed inoff LC champion!!!


Ch Liljeborg's Chan Danita of Dazzling


2005-07-03

Bonnies kullsyster Bonita ville inte vara sämre så idag var det hennes tur när hon blev BIR med cert på SSUK Borås. STORT GRATTIS även till henne förstås!


2005-07-02

STORT GRATTIS till Ernies dotter Wazin Red Bonnie som idag blev BIR med cert på SKK Borås!!!


2005-07-02

STORT GRATTIS till Ernies barnbarn Liljeborg's Dan Fernando som blev 2:a i valpklassen på Specialen och kullbrodern Liljeborg's Dan Fjodor som blev 3:a i samma klass. Detta i hård konkurrens då det var hela 16 valpar med! Mor till Fernando och Fjodor är Ernies dotter Liljeborg's Chan Danita of Dazzling.


Liljeborg's Dan Fernando of Sun

JÄTTEGRATTIS även till kullsyskonen Liljeborg's Chan Dixie of Dazzling och Liljeborg's Chan Dustin of Dazzling. Dixie (tv) vann på söndagen bästa svans och Dustin (th) blev dagens Joddlarmästare!


2005-06-18

Det blev en framgångsrik dag i Avesta idag. Först ut var valparna och där gick Ernies son Senjisfinx Immanuel segrande ur striden med sina kullbröder ;-). Sen hade lilla "Sunny", vår egen uppfödning Triad's Summer Dream återigen fina framgångar när hon blev 3:a bästa tik. STORT GRATTIS till er båda!


2005-06-11

JÄTTEGRATTIS till Ernies dotter Kincha's Red Kifaa som blev BIR med cacib i danska Hilleröd idag! Nu behöver hon "bara" ett till utländskt cacib för att bli Int Ch.


2005-05-22

Idag på SBS KM i Lydnad så vann Ernies dotter Liljeborg's Chan Dixie of Dazzling nybörjarklassen och placerade sig sedan som 5:a i KM-klassen. STORT GRATTIS till Dixie och hennes förare/ägare Carina Ingemarsson!!!


2005-05-09

Nu är vårt tredje tvåbenta underverk här! Lille Noah (hmm, 57 cm och 4545 gr...) föddes idag. Allt gick jättebra och mor och barn mår utmärkt!


Noah 30 minuter gammal


2005-05-07

Idag var det Klubbmästerskap i Lure Couring i Finland. Ernies finske son Furahan Angu Penzi blev där 3:a med cert i hård konkurrens (24 hundar deltog). JÄTTEGRATTIS!!!


Furahan Angu Penzi


2005-05-05

JÄTTEGRATTIS till Ernies söta finska barnbarn Furahan N'Gara Landa, "Tilda"!!! Hon var på sin första utställning idag, en "matchshow" och blev där BIS-valp!!! Lilla Tildas mamma är Ernies dotter Furahan Angu Piku och pappa är en helafrikan, Avongara Msuko of Brushy Run.


Furahan N'Gara Landa


2005-04-27

Vi har fått en hälsning från vår lilla "Jonna", Ch Wamba's N'Lone Star. Jonna var vår andra basenji och bodde hos oss i nästan nio år innan hon flyttade hem till Ulla och Claes Nord. Anledningen till detta var osämja i flocken och vi är evigt tacksamma för att Ulla och Claes öppnade sitt hem och sina hjärtan för Jonna. Hos dem och deras basenjipojke Moses har Jonna haft några underbara år och vi hoppas att det blir många fler. Idag är hon nästan 13 år men lika pigg och glad som alltid! Hon har numera emigrerat till Tyskland med sin familj och trivs alldeles utmärkt!


Jonna - vad gör man inte för godis ;-)))


2005-04-24

STORT GRATTIS till Ernies finska dotter Furahan Angu Feraga som numera kan titulera sig Finsk Champion!!! Hon blev idag 3:a bästa tik med cert i hård konkurrens i Lahtis, Finland.


Fin Ch Furahan Angu Piku


2005-04-04

Det har kommit en hälsning från Ernies dotter Liljeborg's Chan Danita of Dazzling och hennes son Liljeborg's Dan Fernando of Sun. Visst är de bara SÅ söta!!!


2005-03-20

Fantastiska nyheter! Idag på årets första utställning, i Malmö, så blev Ernies unga dotter Wazin Red Bonita BIR med cert!!! Hennes kullsyster Bonnie blev 2:a bästa tik på samma utställning. STORT GRATTIS till er båda!


2005-02-10

Vi har fått en hälsning från vår gamla Ida - Wamba's N'Boogi Woogi. Ida bodde hos oss de första tio åren av sitt liv för att sedan flytta hem till våra goda vänner Ulrika och Tommy på Värmdö. Anledningen till detta var osämja i flocken. Vi är Ulrika och Tommy evigt tacksamma för att ni ger Ida ett sådant underbart hem på ålderns höst! Hon styr och ställer nu med deras basenji-pojkar och har det hur bra som helst. I vinter fyller hon 15 år och har väl vissa ålderskrämpor men mår annars bara bra, tack och lov! Hon var trots allt vår första basenji och vi kommer verkligen att sörja henne den dagen hon går bort...


Ida i strasshalsband


2005-02-05

Idag fick vi äntligen svart på vitt, Ernie blev ÅRETS BASENJI igen!!! Vi är så superstolta över vår gospojke så det finns inte ord för det!!! Han har nu ställt ut i fyra år i Sverige och blivit Årets Basenji alla fyra åren, kommer det någonsin att kunna slås??? Nästa år och troligen även året därpå tar vi dock en paus, sen kanske vi kommer tillbaka igen!
Slutligen, ett STORT TACK för de gratulationer vi har fått!


2005-01-24

Vi har fått en hälsning från lille "Bill" i Västerås. Bills riktiga namn är Triad's April-Star och han kommer ur vår första kull. Bill är nu 11 år och mår hur bra som helst. Tack Gertrud för att du gett och ger Bill ett sådant underbart liv!


Bill


2005-01-02

Vi blev mycket överraskade när Ernie idag blev morfar för fjärde gången denna vinter, denna kull visste vi inte om! Det är hans vackra trikolor dotter Liljeborg's Chan Dixie of Dazzling som blivit mamma. Resultatet blev tre hanar och en tik, alla röd/vita. Läs mer om kullen på Kennel Suntribe's hemsida här.


2004-12-30

Idag föddes Ernies tredje barnbarns-kull denna vinter. Det är hans finska dotter Furahan Angu Piku som är mamma till dessa små och resultatet blev tre röd/vita tikar. Detta är en mycket intressant kull då fadern är helafrikan. Läs mer om kullen på Kennel Furahans hemsida här.


2004-12-28

För andra gången den här vintern så har Ernie fått små söta barnbarn! Denna gång var det Ch Kincha's Red Kifaa som fick sin andra kull. Resultatet blev en hane och tre tikar, alla rödvita. Läs mer om valparna på Kennel Kincha's hemsida här.


2004-12-22

Idag blev Ernies söta dotter Ch Liljeborg's Chan Danita of Dazzling mor för första gången. Och vilken kull det blev, hela sju stycken! Könsfördelningen blev tre hanar och fyra tikar, både röd/vita och svart/vita finns i kullen. Läs mer om dessa valpar på Kennel Liljeborg's hemsida här.


2004-12-11

Idag var det Stora Stockholm, traditionsenligt runt lucia. Vi är mycket nöjda med dagens resultat då Ernie blev 2:a bästa hane i hård konkurrens! Nu väntar vi med spänning på slutresultatet för Årets Basenji, har han tagit hem det för fjärde gången tro...? STORT JÄTTEGRATTIS måste vi rikta till Jeanette som fick med sig både BIR och BIM hem med respektive Kevin och Tilly! Samma gratulation till Naranja som även idag fött upp båda certvinnarna, Kevin och Kenya (som förövrigt även blev 3:a bästa tik)!

Nu tar vi en längre paus från utställningsringarna. Eventuellt så gör vi ett "gästframträdande" på Specialen nästa år men det blir i så fall årets enda svenska utställning. Vi kommer dock troligen att göra någon eller några utlandsresor för att försöka få det där sista cacibet.
Lycka till framöver allihopa så ses vi!


2004-11-27

Nu är de födda! Ernies sista svenska kull föddes i natt. Stolt moder är Ch Senjisfinx Elysia och resultatet blev fyra stycken röd/vita små pojkar. STORT GRATTIS till uppfödarmatte Elisabet och lilla "Elsa"!


2004-11-15

Vi har fått en liten hälsning från Ernies dotterdotter Lina. Hon har vuxit upp till en riktigt söt liten dam som förgyller sin ägares vardag. Lycka till i framtiden önskar vi uppfödarmatte Gun-Lis och Lina!


Kincha's Red Qetesh


2004-11-07

Växjö blev ingen framgång alls i år. Ernie fick visserligen ck men placerade sig inte i Bästa hane. Vi blev självklart besvikna men alla domare har ju olika smak och det är bara att acceptera. STORT GRATTIS till Birgitta med Hiro och Jeanette med Tilly till BIR och BIM! STORT GRATTIS även till Naranja som fött upp båda certvinnarna, Kevin och Kenya! "It runs in the family!" Vi måste självklart även gratulera Ernies två söta små döttrar, Wazin Red Bonita och Red Bonnie, som var där. Bonita blev idag BIR-valp men nästa gång kan det lika gärna vara tvärtom!


2004-11-05

Vi har fått några bilder på Ernie's son Wazin Black Bilbo från hans "personliga tränare" Lina Alm i Norrköping. Bilden nedan föreställer Bilbo och hans ägare Yvonne. Vi vill rikta ett STORT TACK till Lina som tagit sig an dessa två och coachar dem så bra!


2004-10-23

I Seinajoki i Finland idag blev Sternhimmels Director Cantus BIM med cacib. Detta var hans fjärde cacib och han behöver bara ett utländskt till för att bli Int Ch. STORT GRATTIS till dagens resultat!


2004-10-03

Vi har fått en hälsning från Ernies dotter Wazin Red Bonita. Hon utvecklas mycket fint och är otroligt lik pappa! Fler bilder finns på kullens sida här.


Bonita 7 månader


2004-10-02

I Norge idag på Fredrikstad Int blev Ernies son Ch Sternhimmels Director Cantus BIR och BIG-2 med cert, cacib och Norskt championat! JÄTTEGRATTIS till framgångarna!!!


2004-09-29

Nu är "Elsa" parad och vi håller tummarna för valpar runt den första advent! Läs mer om parningen här.


2004-09-25

I Finland idag var det finskt klubbmästerskap i Lure Coursing. Ernies son Furahan Angu Penzi blev där 2:a av 13 vuxna hundar. Vi är mycket mycket stolta över denne duktige son!


© Lari Eteläniemi


2004-09-16
Ernie var på ögonlysning idag. Ögonen var helt oförändrade från förra året, med andra ord lindring PPM men inget annat ärftligt. Han har ju en förtätning från en gammal skada men den är självklart inte ärftlig. Lite kul var att Ernie fick agera fotomodell då det var en fotograf där. Haninge djurklinik ska lägga ut en hemsida och då ska dessa bilder vara med. En perfekt modell fick de i alla fall, Ernie är ju så himla snäll så han fick helt enkelt stå själv på bordet medan veterinären undersökte och fotografen fotograferade ;-)


2004-09-11
I Borgå i Finland idag hade två av Ernies barn fina framgångar. Sonen Sternhimmels Donum Regium blev BIR och dottern Furahan Angu Piku 2:a bästa tik. STORT GRATTIS till er båda!


2004-08-29

I Heinola i Finland idag blev Ernies lilla söta dotter Furahan Angu Piki BIM med cert i hård konkurrens, STORT GRATTIS!!!


2004-08-28

I Kouvola i Finland idag blev Ernies son Sternhimmels Director Cantus BIR och sedermera BIG-2, vi är så stolta över Ernies vackre son! STORT GRATTIS!!!


2004-08-15

Idag hade vi inga förhoppningar alls. Dagens domare var Marja Talvitie och hon placerade Ernie som 3:a bästa hane i Ronneby. Hanen som då blev bästa hane var med idag så vi trodde nog att det var avgjort på förhand. Döm om min STORA förvåning då vi vinkades in på förstaplatsen!!! Ernie blev sedemera BIM och jag är mer än nöjd!!! Marja kommenterade sedan "han är för tjock!", den damen skräder inte orden ;-)


Sunny och hennes ägare Mari Gustavsson

Dagen blev sedan ännu bättre när Kajsas dotter Sunny, Triad's Summer Dream", tog sitt andra cert och slutade som 3:a bästa tik! Stort grattis Mari!!!


2004-08-14

Idag i Norrköping placerade sig Ernie som BIM i hård konkurrens, något vi självklart är mycket nöjda med! Man får inte glömma att han faktiskt är 6 år, ingen ungdom längre alltså!


2004-08-08

Askersund är en av våra favoritutställningar, alltid lika trevligt, avslappnat och välarrangerat. Så även denna gång och när det dessutom går bra så gör det ju inte saken sämre! I år slutade Ernie som BIM vilket på sätt och vis var rätt skönt då vi fick åka hem tidigt, när man har barnen med sig kan dagen annars lätt bli lite lång...


© Elisabeth Wennerbo


2004-07-29 -- 2004-08-01

Den 4-dagars Internationella utställningen i Ronneby som nu är över blev ingen större framgång för vår del förutom lördagen förstås. Vi hade dock fyra mycket trevliga dagar med god stämning runt ringen. Vill passa på att tacka Nellie och Robert, familjen Prahl-Nilsson, Åsa med familj mfl för trevligt sällskap! Härligt väder hade vi också! Barnen njöt av att vi kom tillbaka tidigt till campingen och badade för fullt! När nedan kommer resultaten:

Torsdag: Ernie 3 bhkl, Kajsa 5 btkl
Fredag: Ernie 4 bhkl
Lördag: Ernie 1 bhkl, BIM, Kajsa 2 btkl, Bästa veteran
Söndag: Ernie 4 bhkl


I brist på utställningsbilder så får ni här ett par härliga badbilder på våra barn ;-)


2004-07-26

HELT FANTASTISKT!!! I stor konkurrens vann Danita dagens internationella lure coursingprov i Tammsvik. I andra loppet nådde hon den otroliga poängsumman 83,5 vilket i dagsläget är rekord för basenji i Sverige!!! Vi ser nu med spänning fram emot nästa år då basenji kommer att kunna tävla "på riktigt" och vinna cert och championat!


2004-07-18

JÄTTEGRATTIS till lilla söta Danita som blev 2:a bästa tik med cert och därmed CHAMPIONAT i Lövudden idag!!! Ernie är mycket stolt över sin fina dotter och vi kan inte annat än hålla med!


2004-07-17

STORT GRATTIS till Ernies son Liljeborg's Chan Dante of Dazzling som tog cert och blev BIM i Östersund idag! Dante fick därmed sitt andra cert och är på god väg mot championat!


2004-07-10

Idag på utställningen i S:t Michel i Finland fick Ernies söta lilla dotter Furahan Angu Piku sitt första cert och blev sedemera BIM. STORT GRATTIS från oss alla!!!


© Veera Salomäki


2004-07-03 -- 04

Ännu en Specialutställning är till ända och inte kan vi klaga på resultaten i år heller. Visserligen så gick det inte hela vägen men Ernie blev 2:a bästa hane vilket verkligen inte är fy skam i denna konkurrens! Kajsa gjorde tyvärr bort sig då hon inte var alltför förtjust i domaren så att säga... Tvåa i veteranklassen lyckades hon ändå bli!

 
Carina och Dixie 

Ernies dotter Liljeborg's Chan Dixie of Dazzling gjorde också mycket bra ifrån sig och slutade som 4:a bästa tik i hård konkurrens, perfekt visad av matte Carina. Hon vann även Bästa trikolor-tik, Bästa trikolor-päls och Bästa svans. Grädden på moset var när hon deltog i en mycket uppskattad lydnadsuppvisning, vi är imponerade!!!

På söndagen var det de klassiska specialklasserna och där lyckades jag, Kajsa och Ernie med att vinna parklassen, kul!

Vill passa på att tacka alla vänner för trevligt sällskap och förstås ett STORT GRATTIS till alla vinnarna!!!


2004-06-24

Idag fick vi ett nytt kort på Ernies första barnbarn. Vilka sötnosar!!! Vi ser med spänning fram emot deras fortsatta utveckling!


2004-06-19

I Avesta idag skördade Ernie framgångar. Av 24 deltagande hundar blev han BIR och sedemera BIG-3! Vi är självklart jättenöjda med dagen!


2004-06-13

I helgen var vi på Norska Specialen, hundarna och jag. Det blev en snabb resa då vi åkte dit på lördag eftermiddag och hem söndag eftermiddag. Väl hemkomna var vi trötta men nöjda efter en mycket trevlig dag med svenska och norska vänner. Stort tack för trevlig samvaro; Elisabet, Lotta, Åsa, Anne C mfl!!! Resultaten var däremot inte något att skryta om, Ernie blev 4:a bästa hane och Kajsa 4:a bästa tik.


2004-06-05

I Vadstena idag blev Ernie 2:a bästa hane.


2004-05-31

Vi är mycket stolta över Ernies dotter Liljeborg's Chan Danita of Dazzling som idag vann lure coursing-tävlingen i Bråviken på hela 71.25 poäng! Det var tio basenjis med så konkurrensen var hård!
Stort grattis!!!


2004-05-30

Stort grattis till Sternhimmels Dies Faustus som vann championklassen och blev 3:a bästa hane på finska Specialen idag!


2004-05-29

På utställningen i Österbybruk idag blev Ernie 3:a bästa hane.


2004-05-29


© TEXTerri

Jättegrattis till Sternhimmels Director Cantus som blev BIR och BIG-4 i Rauma i Finland idag.


2004-05-26

Ernie har blivit morfar! Kincha's Red Kifaa blev idag mor till tre röd/vita valpar, två hanar och en tik. Stort grattis till mor och uppfödare!


2004-05-14

STORT JÄTTEGRATTIS till Sternhimmels Director Cantus samt hans ägare och uppfödare!!! "Okko" blev 3:a bästa hane med cert och blev därmed Finsk Champion i Mynämäki idag. Detta innebär att hela kullen nu är champions, fantastiskt!


2004-05-14

Vi fick ett kort på Ernies dotter Wazin Red Bonita idag som vi bara måste dela med oss av, hon ser helt underbar ut!


2004-05-13
Ernie ska bli morfar! Det är hans dotter Kincha's Red Kifaa som går i väntans tider. Vi ser med spänning fram emot resultatet! Uppfödarens sidor når du genom denna länk.


2004-05-10
Nu har alla Ernies och Viras valpar flyttat till sina nya hem, vi önskar er alla lycka till i framtiden! Är du ägare till en valp efter vår Ernie? Hör gärna av dig, vi vill gärna hålla kontakt med alla Ernies valpar.


2004-05-09
STORT GRATTIS till Ernies son Sternhimmels Donum Regium som blev BIM med cert idag i Björneborg i Finland. Därmed blev "Donni" Finsk Champion!!!


2004-04-30
Ernie är nu tagen ur avel för svenskägda tikar. Anledningen till detta är att han redan har tillräckligt många kullar här i Sverige. Vår ras är liten och för att inte göra genpoolen mindre än den redan är så ska ingen enskild hund ha för många avkommor. Ernie kommer dock förhoppningsvis att ha en sista svensk kull i höst då Elisabet Selinus tik Ch Senjisfinx Elysia ska paras igen, den här gången hoppas vi att det går vägen!


2004-04-24
På Västerås-utställningen idag blev Ernie BIR!!! Hans dotter Liljeborg's Chan Dixie of Dazzling blev dessutom 2:a bästa tik så vi är mycket nöjda med dagen. Stort grattis också till Mia med Yulara Itichika som blev BIM med cert!


2004-04-10
Idag blev Ernies son Ch Sternhimmels Dies Faustus BIM på en utställning i Vilmanstrand. Stort grattis!


2004-04-04
JÄTTEGRATTIS till Ernies son Liljeborg's Chan Dustin of Dazzling som vann en lure coursing tävling idag. Det var Vinthundsklubbens västra avdelnings KM och fyra basenjis deltog. Sammanlagt deltog 26 hundar av olika raser och av dessa kom "Spike" åtta!


2004-03-27
Idag offentliggjordes resultaten i finska Årets Basenji-tävlingen. Vi är mycket stolta över Ernies tre söner från Sternhimmels, Dies Faustus kom på 3:e plats, Director Cantus på 4:e och Donum Regium kom på 13:e plats på hanhundslistan. JÄTTEGRATTIS till er alla!


2004-03-12
Nu har Vira (Furahan Weusi Waridi) fått sina valpar, det blev en svart/vit hane, två svart/vita tikar och två röd/vita tikar. Vi skickar lyckönskningar till den stolta modern och de små liven!© Anni Toikka

2004-02-14
På Imatra Int i Finland idag blev Sternhimmels Dies Faustus BIR med cert samt även BIG-1!!! Detta betyder att "Rokki" nu kan titulera sig Finsk Champion, STORT GRATTIS!!!


2004-01-08
Idag har Ernie parat "Vira", Ch Furahan Weusi Waridi. Nu håller vi tummarna för att det ska bli ljuvliga små valpar i mars!


Vira och Ernie


2004-01-03
Nu är det officiellt, Ernie blev ÅRETS BASENJI för tredje året på raken 2003, helt fantastiskt!!! Jättegrattis till Jeanette för Årets Tik med "Tilly", Ch M Wami's Ehioze och till Mia för Årets Veteran med "Mayi", Ch Maya-Mayi.