Denna blogg kommer att handla om hundar. Att ha en blogg som handlar om just hundar kan många gånger vara lättare än många andra ämnen. Djur är alltid lätt att skriva om och eftersom många människor faktiskt väljer att skaffa hund, passar det med en sådan hemsida. Denna blogg kan fungera som en informationssida där nyblivna och vana ägare kan gå in och få information om hundar och vad du kan göra med dem.

Tänk efter först!

Att skaffa hund är inget du bör göra utan att ha tänkt i genom ditt beslut. Du bör heller aldrig ge bort en hund i present om du inte är säker på att personen i fråga faktiskt vill ha en hund. Du bör ha både råd och tid med en hund. Många hundar kräver mycket tid av dig som ägare och därför bör du inte köpa en om du inte har möjligheten att ha en. Du bör även tänka på att vara väl påläst på just den ras som du har bestämt dig för.

Är du en hundägare för första gången bör du gå en valpkurs och ungdomskurs för att få råd och hjälp när det kommer till att fostra din valp. Detta bör du göra även om du har haft många hundar innan. Du bör även prova på många olika hundsporter och lydnadskurser eftersom det kan vara ett bra sätt för din hund att få miljöträning och träffa andra hundar. Är din hund en högenergi-hund så kommer den må bra av att träna agility och gå på lydnadskurser. Du behöver inte tävla med din hund om du inte vill det.

Bloggen/hemsidan

På denna hemsida kommer du att få olika tips på främst aktiviteter som du kan göra tillsammans med din hund. Trots att du går hundkurser så måste du avsätta en stund varje dag för att träna hunden i bland annat vardagslydnad. Detta måste ständigt upprepas för att du ska få en lydig och lugn hund. Alla har vi varit nybörjare någon gång och vi kommer alla att göra fel. Det gäller bara att öva så att vi gör mindre och mindre fel varje gång. Ju mer påläst du är, ju bättre kommer det att gå för dig och din hund.