Saker du kan göra som hundvakt när du inte kan gå ut

Att vara hundvakt kan vara en spännande upplevelse om du inte har haft hund tidigare. Du sitter kanske där och tänker på allt rolig du och hunden ska göra utomhus tillsammans. När dagen väl kommer så inser du att det regnar något enormt och det är inget roligt väder alls och varken du eller hunden vill gå ut. Då finns det lite olika saker som du och hunden kan hitta på inomhus istället.

Saker att göra

Ska du passa hunden en dag så är det olyckligt om det regnar. Ska du däremot passa den flera dagar, kan det hända att ni kommer ut de andra dagarna. Det första du kan göra är att leka med hunden. Har hunden fått med sig en favoritleksak så kan ni båda ha kul med denna. När ni inte leker och hunden sover kan du passa på att leta efter Spel på nätet som du kan roa dig med. Hunden måste ut och göra sina behov oavsett väder men du kan välja att gå en längre runda eller bara gå utanför huset.

Om du inte vill leka hela tiden kan du hitta på roliga aktiviteter för hunden. Du kan exempelvis gömma godis på olika ställen i huset och låta hunden leta upp dessa. Kontaktövningar är ett bra sätt för dig och hunden att stärka banden och göra hunden mer van vid dig. Enkla vardagslydnadsträning kan du också göra med hunden eftersom du då visar den vilka regler som gäller i ditt hem. Hunden kan exempelvis få lov att hoppa upp på möbler när den är hemma, men det kanske inte du vill att den ska göra hos dig.

En avslappningsövning som kan vara bra för dig och hunden att göra, är att sitta på golvet och borsta håret på den. Detta ska göras i lugnt tempo och är en bra övning för att få hunden att lita på dig och känna sig trygg med dig. hunden måste nämligen slappna av mellan lekpassen och om den har svårt att göra detta, får du hjälpa den. Dessa sysselsättningar är ingen garanti för att alla hundar ska gilla dem men det är bra tips på vad du kan göra en regnig dag som hundvakt, när du inte kan gå ut.